Monaco, denumit oficial Principatul Monaco, este un oraș-stat și microstat suveran, situat pe Riviera Franceză din Europa de Vest. Se invecinează cu Franța pe trei lațuri, cea de-a patra parte având ieșire la Marea Mediterană. Monaco are o suprafată de 2,02 km², o populație de circa 37.800 de locuitori, fiind a doua cea mai mică și cea mai dens populată tară din lume. Monaco are o frontieră terestră de 4,4 km, o coastă de 4,1 km, și o lătime care variază între 1.700 și 349 m; cel mai înalt punct din tară este pe o cărare ingustă numită Chemin des Révoires pe pantele Mont Agel, în districtul Les Révoires, la 161 m deasupra nivelului mării. Cel mai populat cartier din Monaco este Monte Carlo și cel mai populat district este Larvotto/Bas Moulins.

Cazinoul din Monte Carlo a fost înființat la sugestia Prințesei Caroline, soția Prințului Florestan I. Cazinoul a fost ani la rând principala sursă de venit a principatului Monaco, nu de mult fiind gazda Finalei European Poker Tour.

Portul Hercule din Monaco, cel mai vechi obiectiv turistic din zonă, e principalul motiv pentru care Monaco a fost o zonă comercială importantă o lungă perioadă de timp. În prezent, portul servește la ancorarea iahturilor de lux ai celor mai bogați oameni de afaceri ai lumii.

Catedrala din Monaco, construită în anul 1875, este o biserică dedicată Sfântului Nicolae și aparține cultului romano-catolic. Ceea ce o face deosebită este orga din interiorul ei, ce răsună impunător în timpul evenimentelor și al sărbătorilor religioase.

Grădina Japoneză se întinde pe o suprafață de 7.000 de metri pătrați și reprezintă locul ideal în care orice doritor se poate relaxa sau odihni. Grădina este amplasată în mijlocul orașului, toate speciile de plante și flori fiind oferite de Ministrul Japonez al Agriculturii.

Monaco, cu binecunoscutul Monte Carlo, este una dintre cele mai populare destinații de pe Coasta de Azur și una dintre cele mai populare excursii de o zi din Nisa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here