Cei care nu au prea mulți bani pentru a ajunge pe malul mărilor sau oceanelor, vă propunem un “litoral” aflat la puțin peste o sută de kilometri de Soroca. Cam într-o oră și jumătate ajungi cu automobilul până la lacul de acumulare Costești-Stânca, care este o soluție pentru cei aflați în criză (de bani și timp). Aici găsiți o plajă cu nisip, și apă mai caldă decât în Nistru.

Din cauza unor lucrări de întretinere la hidrocentrală, anul acesta nivelul apei este mai scăzut decât de obicei, dar aceasta nu este un impediment pentru cei care vor să se scalde și bronzeze în voie. Aici puteți alege între a vă instala corturi pe o plajă cu nisip, sau ceva mai în colo la umbra unor copaci plantați pe malul Prutului ori la o pensiune turistică deschisă recent la Duruitoarea. Pasionații de pescuit pot alege un loc bun pentru a prinde pește, fie în preajma barajului sau pe malul râulețului Ciuhur, înaintea revărsării sale în lacul de acumulare.

Tineti însă cont că litoralul celui mai mare lac artificial din Republica Moldova este situat la hotarul cu România și implicit aici trebuie respectate regulile zonei de frontieră (la fel ca și pe malul Nistrului).

“Marea” de la Costești are peste 3 kilometri și jumătate lățime, iar lungimea sa se întinde până la 70 de kilometri. Cu adâncimea maximă de peste 30 de metri, lacul poate fi periculos pentru cei care se îndepărtează prea mult de la mal. Pe lângă scăldat și baia de soare, cei pasionați de turism pot vizita și alte atracții din preajmă, cum ar fi peștera și defileul din Duruitoarea, “Stânca dragostei” sau peisajele frumoase din Văratic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here