Un smarald stralucitor intr-un bloc de marmura alba stralucitoare. Aceasta este frumusetea hipnotica a remarcabilului Thassos.

Padurile de pini si plantatiile de maslini vopsesc insula intr-un verde luxuriant, in timp ce curg pe dealuri spre plaje.

In spatele copacilor se ridica munti accidentati, unde au fost extrase marmura si aur cu mult timp in urma. Bijuteriile din fantasticul muzeu arheologic al insulei au fost facute din aur Thassos cu mii de ani in urma. Si mai este aur de gasit, de aceea recomandam harta Greciei online pentru a citi despre locurile de neratat din Thassos.

Golden Beach este mai mult de o mila de nisip frumos, cu sezlonguri, umbrele de soare, cafenele si un meniu de sporturi nautice. Este una dintre numeroasele plaje minunate din Thassos care au castigat premiul Steagul Albastru al Europei pentru curatenie si facilitati excelente.

Dar daca doriti sa scapati de plajele mai aglomerate si organizate, exista multe locuri izolate care se ascund pe aceasta insula circulara din coltul de nord-est al Marii Egee.

Orasul Thassos, capitala, a fost candva un oras facut din celebra marmura alba a insulei. Ruinele antice sunt peste tot, amestecate cu magazine si restaurante, un mal lung, un port interesant si o plaja buna. Sus, deasupra orasului, se afla un amfiteatru si, deasupra acestuia, ramasitele unei acropole si mai vechi.

Porniti in orice directie din orasul Thassos si va intalniti cu statiuni, sate si plaje minunate. Cautati plajele cu nisip din frumoasa Alyki. Gasiti piscina naturala Giola, un bazin mare sculptat in stanca de malul marii si plin de apa de smarald imbietoare.

Vedeti roata de apa care functioneaza la teascul de masline din Panagia. Mergeti la Manastirea Arhanghelul Mihail pe locul unei biserici construite de un pustnic. Unii viziteaza pentru ca are o relicva din cuiul care a fixat mana dreapta a lui Hristos de cruce.

Insula Thassos se poate ajunge din Grecia continentala prin doua rute care sunt prezente inclusiv pe harta Europei pentru a va descurca rapid si usor.

Cea mai rapida ruta este de la Keramoti la Limenas (Orasul Thassos), cu o durata de calatorie de doar 35 de minute si traversari frecvente, la fiecare jumatate de ora in timpul verii, acesta fiind ruta preferata a multor vizitatori din Thassos.

Alternativ, exista si un serviciu de feriboturi de la Kavala la Prinos, aceasta ruta are o durata de calatorie de 1 ora si 15 minute si maximum 5 calatorii pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here