Autorităţile din Grecia au anunţat că renunţă la certificatul verde pe durata sezonului estival. Cei care călătoresc în Grecia nu mai trebuie să prezinte documente care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Potrivit unui informări postate pe grupul Forum Grecia, se modifică condiţiile de intrare în Grecia.

”Începând cu 1 mai 2022, nu mai este nevoie să se prezinte certificat de vaccinare, boală sau testare pentru intrarea în Grecia. Utilizarea certificatului EUDCC (Certificat Digital European Covid) pentru turişti este suspendată”, arată nformarea.

Începând cu 1 mai 2022, nu mai este nevoie să se prezinte certificat de vaccinare, boală sau testare pentru intrarea în Grecia.

”Utilizarea certificatului EUDCC (Certificat Digital European Covid) pentru turişti este suspendată. Începând cu 15 martie 2022 călătorii care vizitează Grecia nu mai sunt obligaţi să completeze formularul de localizare PLF”, se mai arată în informare.

Pe plan intern, de la 1 mai până la 31 august 2022, cetăţenii

  • nu mai au nevoie de a prezenta certificatul EUDCC pentru a avea acces în spaţii închise (restaurante, magazine cu amănuntul, etc.)
  • angajaţii nevaccinaţi vor face 1 test rapid pe săptămână/ ”Excepţie fac angajaţii nevaccinaţi din spitale, case de bătrâni sau instituţii pentru persoane bolnave care vor face 2 teste rapide pe săptămână”, se mai arată în informare.
  • elevii nu vor mai face self test

Folosirea măştii va rămâne obligatorie în interior cel puţin pe toată durata lunii mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here