Începând cu luna iunie 2024, Fly Lili va începe să opereze pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, conform anunțului făcut în cadrul unei întâlniri desfășurate la data de 25 ianuarie. La eveniment au participat Jürgen Andreas Faff, patronul Fly Lili, Cătălin Cotruț, directorul general al companiei, precum și reprezentanți ai Consiliului Județean Brașov, Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, Regiei Autonome „AIBG”, DSNAR Arad și firmei de handling Kronaero.

În cadrul discuțiilor, s-a convenit că, în luna februarie, Fly Lili va face publice destinațiile exacte și frecvențele zborurilor planificate. Există, de asemenea, o evaluare în curs privind posibilitatea ca Fly Lili să-și stabilească una dintre bazele operaționale pe Aeroportul Brașov, permițând astfel desfășurarea a trei curse dus-întors pe zi, șapte zile pe săptămână, în intervalul de 16 ore de funcționare a Aeroportului Brașov.

Constantin Albu, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, a exprimat recunoștința față de interesul manifestat de Fly Lili și a apreciat modul profesionist în care aceștia au elaborat planul operațional pentru operațiunile de la aeroport începând din vara acestui an.

Fly Lili, o companie aeriană privată lansată în România în 2021, se pregătește să aducă noi oportunități și conexiuni în regiunea Brașov. Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav a fost inaugurat în iunie 2023 și a extins programul de funcționare la 16 ore zilnic începând din 15 ianuarie 2024, comparativ cu cele 12 ore anterioare. Această măsură vine în contextul în care compania aeriană Dan Air a renunțat temporar la operațiunile sale pe acest aeroport și le-a mutat pe Aeroportul din Bacău.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică-Constantin Șerban, a subliniat importanța deschiderii aeroportului și a asigurat comunitatea că se depun eforturi semnificative pentru operaționalizarea completă a acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here