Insula Menorca este cunoscută ca inima Mării Mediterane datorită poziționării sale geografice centrale, la nici 3 ore de zbor de Timișoara, cu aeronave Airbus 320 asigurate de către TouristAdvisor.ro, în zboruri charter o dată pe săptămână între 4 iunie și 29 octombrie 2024. Menorca este renumită pentru peisajul său sălbatic, în care turiștii pot găsi esența farmecului rural al Spaniei maure, dar și al unor tradiții vechi de 3.000 de ani.

Insula este apreciată pentru golfurile sale turcoaz, unele stâncoase, altele cu nisip fin, dar și pentru clima sa plăcută, în cea mai mare parte a anului. Menorca este paradisul apelor cristaline cu nuanțe surprinzătoare, având tot atâtea plaje câte are Insula Mallorca la un loc cu Insula Ibiza. Atmosfera liniștitoare și cu adevărat relaxantă, într-un mediu prietenos și sigur, a făcut ca Menorca să fie o oază exclusivistă pentru familiile de britanici și francezi care, acum, datorită tour operatorului TouristAdvisor.ro, este la îndemâna celor mai rafinați români iubitori de natură și istorie.

Menorca este primul loc din Spania care vede răsăritul soarelui în fiecare zi. Menorca are parte de mai mult de 2.700 de ore de soare în fiecare an, un soare ce rar trece vara de 30 de grade C și asigură un bronz sănătos, întrucât nu arde pielea datorită brizelor umede.

Menorca, cu o coastă de 220 de kilometri, din care 180 de kilometri de plajă, are mai multe plaje decât Palma de Mallorca și Ibiza la un loc. Menorca deține 70 de plaje și calas paradisiace.

Menorca este un veritabil paradis pentru arheologi, pasionații de istorie sau oricine este interesat de civilizațiile antice, întrucât deține peste 1.500 de situri megalitice impresionante, unele datând încă din anul 2300 î.Hr. (Torre d’en Galmés). Bogăția de vestigii arheologice face ca pe toată insula să fie sate tradiționale, morminte funerare și o necropolă incredibilă într-un sistem de peșteri sculptate în stânci de către om, pe lângă cele natural sculptate de apa mării la Cala Morell.

Menorca figurează în patrimoniul UNESCO ca Rezervație a Biosferei, cu o diversitate uimitoare de floră și faună care înnobilează peisajul variat, de la plaje și văi, la peșteri cu zone umede și dune de nisip. Rezervația este o întindere frumoasă de frumuseți naturale, mult concentrată în Parcul Natural S’Albufera des Grau din est, care este paradisul a numeroase specii de păsări și amfibieni. Aproape în fiecare golf din Menorca, apa mării are o altă nuanță de culori, cu pantă lină de sute de metri sau pereți stâncoși abrupți, care oferă tuturor turiștilor posibilitatea să vadă bancurile de pești viu colorați.

Menorca este recunoscută ca locul unde s-a inventat maioneza și ginul, fapt ce conferă atuuri suplimentare paletei de mâncăruri și băuturi locale, în care agroturismul autohton excelează în modul tradițional de preparare a brânzeturilor, înghețatei și a specialităților de mâncăruri precum: CALDERETA DE LANGOSTA, OLIAIGUA, ARROZ DE LA TIERRA, FIDEUÀ și dulceața ENSAIMADA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here