Aflată la sud de Kefalonia și legată de aceasta prin diferite curse de feribot, Zakynthos este o insulă destul de îndrăgită de turiști. În afară de minunatele sale plaje cu nisipuri fine, insula mai are și un avantaj unic: este principala zonă din Mediterană în care cuibărește țestoasa-verde-de-mare.

Zakynthos Grecia06

Cu faleze spectaculoase, ape albastre și limpezi, Plaja Epavei este o oprire populară în cursul tururilor de insulă.

Testoasele și-au făcut cuiburi în Golful Laganas timp de mii de ani, dar, după explozia industriei turistice, s-au văzut concurate pentru accesul pe plaja cu nisip fîn și minunat în care își depun ouăle. Deși testoasele ieșeau pe plajă pentru a-și depune ouăle doar în timpul nopții, cuiburile le erau deranjate în timpul ziei de turiști veniți la plajă.

În timpul nopții, luminile și muzica provenite de la barurile și discotecile din ce în ce mai numeroase deranjau și dezorientau testoasele. În plus, mai aveau și neșansa ca locurile lor de cuibărit să se afle pe un teren excelent pentru construcții.

Din fericire, autoritățile au făcut o mulțime de pași în direcția protejării într-o oarecare măsură a țestoaselor, existând zone ale plajei lungi de 14 km pe care turiștii veniți în vacanță nu au acces.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here