În Europa sunt câteva drumuri care dau fiori pe șira spinării oricărui șofer. Periculoase, pline cu curbe și pante înclinate, drumurile cele mai periculoase din Europa te pot arunca în prăpastie din neatenție.
Iată așadar primele cinci drumuri periculoase din Europa:

1. Atlantic Ocean Road/Atlanterhavsveien-Norvegia

Localizat în mijlocul coastei norvegiene, Atlantic Ocean Road este unul din cele mai spectaculoase drumuri din lume. Șofatul de-a lungul drumului este ca și echilibrul pe marginea mării-curbele și arcele făcute de drum deasupra apei brutale a Mării Norvegiei se ciocnesc deseori cu valurile furioase. Drumul vă va conduce până în cel mai îndepărtat punct al continentului, acolo unde se sfârșește pământul și începe oceanul. Atlantic Road face parte din rețeaua de drumuri naționale a Norvegiei, senzația de roller-coaster dată de podurile curbate făcându-l favorit printre motocicliști și împătimiții șoselelor. Construcția lui a început în 1983 și a durat șase ani pentru a-l finaliza. Cele 8 poduri care te lasă fără suflare au devenit una din atracțiile Norvegiei, drumul legând orașele Molde și Kristiansund din Norvegia, prin intermediul catora insule.
Lungime: 8274 metri
Lățime: 6,5 metri

2. Passo Del Stelvio / Italia

Este o fostă trecătoare montană la înălțimea de 2.757 metri deasupra mării, localizată în Alpii Italiei între Stilfs ( Tirolul de Sud ) și Bormio ( Sondrio ). Este unul din drumurile cele mai înalte din Europa, construcția acestuia fiind o capodoperă inginerească. Serpentinele scurte cer a fi străbătute de șoferi cu experiență, peisajul oferit de drumul de pe munte fiind unul din cele mai frumoase din lume. Periculozitatea drumului este dată de cele 48 de serpentine sub forma acului de păr, drumul devenind extrem de îngust pe anumite porțiuni și cu înclinații destul de accentuate. The Stelvio Pass este probabil drumul cel mai popular folosit în ciclism, ghidurile turistice menționând că urcarea cea mai spectaculoasă și dificilă este dinspre Prato spre Bormio.
Lungime : 21,5 kilometri
Altitudine plecare: 1.225 metri
Altitudine destinație: 2.758 metri
Înclinație maximă: 14%

3. The Furka Pass/ Elvetia

Trecătoarea Furka este situată la înălțimea de 2431 metri deasupra mării, într-una din regiunile pline de zăpadă ale Elveției. Este unul din cele mai iconice și excitante drumuri prin Alpii elvețieni. Drumul a ajuns și pe marile ecrane într-o cursă care îți taie respirația în filmul Goldfinger (James Bond). Drumul leagă Valea Ursem cu orașul Goms, fiind al patrulea cel mai înalt drum pavat din Elveția, construit încă din 1867. Drumul este destul de lat iar asfaltul este excelent pentru mașini, înălțimile oferind priveliști inspirationale.
Lungime: 31 kilometri
Altitudine: 2.431 metri
Înclinație maximă: 11%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here