Când este cel mai bun moment al anului pentru a vizita Belgradul? Răspunsul la această întrebare depinde doar de gustul dvs! Verilein Serbia devin fierbinți iar iernile aduc mult mult frig, dar ce spuneți de primăvara? Primăvara din Belgrad este iubită de toți pentru că reprezintă sfârșitul iernii lungi și mizerabile. Unele orașe sunt frumoase în timpul iernii, cu zăpadă albă pufoasă dormind delicat peste arhitectura drăgută dar nu și Belgrad. Zăpada se întoarce repede în umbră și totul devine puțin mai greu-de la deplasarea pe șosea până la mersul la alimentară. Deci, primăvara vine ca bucurie suplimentară pentru localnici și acest lucru poate fi simțit și în aerul orașului.

Micile imbunătătiri ale temperaturii provoacă o extravaganța ocazională, iar amestecul este absolut incantător. Vremea este suficient de caldă pentru a ieși afară și a desfășura diverse activități, dar nu atât de caldă sau de rece încât să facă din aceasta o luptă.

Localnicii și starea lor de spirit. După cum am menționat anterior, primăvara aduce un entuziasm printre localnici. Iarna este un sezon punctuat de certuri și pesimism, iar primă oglindire a soarelui în apa Savei merge chiar atât de departe încât să schimbe cadența locală. Oamenii devin mai prietenoși, zâmbesc mai mult.

Photo Taken In Lithuania, Vilnius

O multitudine de evenimente culturale. În Belgrad primăvara este cel mai bun sezon, atunci când în oraș când au loc multe dintre cele mai plăcute festivaluri urname. Festivalul de film FEST a devenit o adevărată “instituție natională” în acest moment, iar toate cinematografele din capitală au pus la punct un program proiectat să impresioneze. Festivalul irlandez de la Belgrad este un alt eveniment popular în această perioadă a anului.

Lipsa înghesuielii urbane. Sezonul turistic la Belgrad începe din plin primăvara, iar natura somnoroasă are nevoie de puțin timp să se trezească. Marile mase de turiști nu vin în Belgrad pană la vară, ceea ce inseamnă că primăvara oferă echilibrul perfect între o experientă unică și una pe care o puteți impărtăsi. Dacă ar fi posibil să ai un oraș în întregime pentru ține, fără a fi singur, atunci acesta ar fi Belgradul în primăvară.

Mâncare, mâncare și mai multă mâncare. Mâncarea sârbească este bună pe tot parcursul anului, dar sfârșitul iernii coincide de obicei cu putină creativitate și ambiție arătată de maeștrii culinari din bucătărie. Lunile reci sunt legate simbolistic de supraviețuire, iar entuziasmul soarelui ce străluceste pe cer este reflectat pe platourile cu mâncare. Vremea însorită înseamnă că oamenii sunt mult mai înclinați să își ia o parte din timpul dedicat altor activități și să se bucure de mâncarea lor, făcând astfel dintr-o simplă masă o experiență plăcută și frumoasă.

Paștele ortodox. Fiind una dintre cele mai importante țări ortodoxe, Serbia ia Paștele foarte în serios. Biserica ortodoxă sarbă sărbătoreste o săptămană după echivalentul catolic, dar nu veți vedea ouă de ciocolată și alte lucruri vândute în vest credincioșilor. În schimb veți putea vedea o mulțime de ouă pictate și nu veți fi surprinși să vedeți diverse competiții de ciocnire a ouălelor vopsite. Ca în orice țară ortodoxă, sârbii țin post în weekendul de Paști conform tradițiilor seculare.

Culoarea piețelor. “Piețele verzi” din Belgrad pot fi vizitate sau ignorate, dar este dificil să găsești argumente împotriva exploziilor de culoare care apar pe tarabe odată ce primăvara a venit. Produsele vândute în piață câștigă un plus de strălucire, în timp ce rolul e a ridica starea de spirit a Belgradului le revine dis-de-dimineață magazinelor de fructe și legume. Vremea temperată, de asemenea, este perfectă pentru produsele alimentare iar ce mirosurile incomode de vară sunt complet inexistente.

Începerea sezonului pe Splav. Viața de noapte din Belgrad este legendară și o mare parte din această legendă a fost construită în jurul numeroaselor cluburi de pe Dunăre și râul Sava. Splav, zona de faleză plină de cluburi, ar putea să nu fie gustul tuturor, dar entuziasmul ce inconjoară multe dintre redeschiderile de club în primăvară este de-a dreptul “palpabil”. O nouă generație de clubberi își vor scufunda picioarele în apele sălbatice pentru prima dată iar acest lucru oferă cel puțin un spectacol plin de divertisment turistului poposit în Belgrad.

Parcurile revin la viață. Belgradul nu obține atât de mult credit cât merită atunci când vine vorba de verdeață. Orașul este plin de parcuri de toate formele și dimensiunile, de la Kalemegdanul istoric până la luxuriantul Košutnjak. Nu trebuie să fii un om de știintă care să înțelegi că primăvara este cea mai bună perioadă a anului pentru a le vedea, deoarece viața este inspirată din nou în copaci și iarbă. Belgradul este înviat primăvara, iar nicăieri nu este mai vizibil decât Tašmajdan și Zvezdara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here