Primăvara este anotimpul în care toată natura începe să renască după ieșirea dintr-o iarnă geroasă. În rândurile care urmează vă prezentăm câteva zone frumoase ale României care merită a fi vizitate în această perioadă a anului.

Cascada Vălul Miresei
Aflată la o distanță de 60 de km de Cluj în comuna Răchițele, Cascada Vălul Miresei este înconjurată de o mulțime de legende și povești în urma cărora s-ar fi format. Una dintre acestea ar fi povestea unei mirese care s-a aruncat în gol în ziua nunții ei. Oamenii au plâns-o mult, lacrimile fiind faptul care a dus la formarea cascadei.

credit foto : .taracalatei.ro/

Cascada Beusnitei
Parte din parcul Național Cheile Nerei din Banat și are o formă aparte fiind formată din mai multe fire, împrăștiată asemenea unei perdele de apă. Are o înălțime de doar 15 m dar frumusețea sa este una care merită drumul până acolo.

Cheile Baniței
Le regăsim în Munții Sureanu, fiind poarta de intrare în Valea Jiului. Cheile Baniței este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România primăvara și unul din puținele locuri încă neatinse de mâna omului. Peisajul sălbatic îți taie respirația și te face să vrei să nu mai pleci.

credit foto: chitaracalatoare.ro

Munții Măcin
Munții Măcin sunt o apariție exotică prin vechimea lor. Au o altitudine de 467 de metri, fiind munți mici dar în zonă există o mulțime de obiective turistice: Lacul Zaghen, rezervația națională Munții Măcin, Biserica Niculitel, Mănăstirea Celic-Dere, Dealul Bujoarele.

credit foto: bloguldecalatorii.ro

Poiana Botizei
Primăvara o alegere potrivta ar fi Poiană Botizei, un sat drăguț care încă păstrează tradițiile și obiceiurile vechi românești. Aici puteți vizita Peștera cu Oase și Biserica de Lemn care datează încă din anul 1825.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here