Primăvara este glorioasă în Bulgaria – în special acel moment în care câmpiile sunt verzi și înflorite în timp ce vârfurile munților din spatele lor sunt încă acoperite de zăpadă. Dacă ajungeți în Bulgaria zburând pe aeroportul din Sofia, acesta este unul dintre primele lucruri pe care le veți observa cu Muntele Vitosha oferind un fundal impresionant pentru capitala bulgară. În rândurile ce urmează găsiți selecția noastră pentru cele mai bune destinații de vizitat primăvara în Bulgaria.

Cheile râului Iskar
O vizită la cheile râului Iskar poate fi una dintre cele mai bune excursii de o zi din Sofia și nici nu aveți nevoie de o mașină deoarece există un tren direct care trece prin cheile Iskar. Sau mai degrabă le întretaie, pentru că Cheile Iskar seamănă cu un șarpe aruncat între dealuri și stâncile înalte. Coborâți din tren la Gara Bov și urcați pe drumul către Cascada Skaklya (primăvara este cel mai bun moment pentru a o vedea, deoarece cantitatea de apă din cascadă atinge cote maxime), cascada fiind o rută preferată a unuia dintre poeții clasici bulgari, Ivan Vazov.

Cele șapte lacuri Rila
Cele șapte lacuri Rila este unul dintre cele mai vizitate locuri naturale din Bulgaria și veți înțelege pe deplin de ce odată ce ajungeți la așa-numitul Lac de Vârf, de unde puteți arunca o privire de ansanblu asupra tuturor lacurilor. Traseul este indicat atât pentru incepătorii de trekking, cât și pentru excursioniști, având și un telescaun care vă duce la Lacul Inferior.

Orice herghelie din cadrul Todorovden
Todorovden (Ziua Sfântului Teodor) este un festival mobil, sărbătorit în prima sambătă în Postul Mare de Paști. Este dedicat cailor, nelipsind bineînțeles cursele mari de cai, organizate în principal în zonele rurale. Ceea ce face tradiția și mai fermecătoare este că, de dimineată, caii care participă la curse sunt înfrumusețați-sunt tesalati iar cozile lor sunt decorate cu mărgele și flori. Mai multe informații despre cele mai apropiate curse Todorovden puteți găsi chiar la recepția hotelului în care stați, fiind ceva extrem de popular în Bulgaria.

Valea Trandafirului
Fiind una din țările mari exportatoare de ulei de trandafiri din lume, Bulgaria are o regiune specială numită Valea Trandafirului, având ca oraș principal Kazanlak și câteva sate din jurul său, care organizează anual Festivalul Trandafirilor. S-ar putea să vă întrebați dacă ați ajuns într-un loc greșit pentru că în luna iunie, Kazanlak este plin de sute de japonezi care călătoresc mai mult de 10.000 de kilometri pentru a vizita festivalul și a da omagiu florii atât frumoase a trandafirului. Toată lumea este invitată să participe la procesul de culegere a trandafirului, concursuri și diferite evenimente pentru culegerea trandafirilor fiind organizate în fiecare weekend din iunie.

Munții Rodopi
Munții Rodopi au un loc special în inimile bulgarilor-nu pentru căile lor de drumeții, ci pentru satele încapsulate în timp, tradițiile frumoase și bucătăria delicioasă și am putea spune, bucatele făcute cu dăruire și dragoste de localnici. La începutul lunii martie, de obicei în prima sa sambătă, festivalul zgomotos Kukeri are loc în satul tradițional Shiroka Laka, renumit pentru casele sale simetrice în alb și negru. Dacă sunt norocoși, schiorii se pot bucura încă de pârtiile din stațiunea de schi Pamporovo pană în luna aprilie, în timp ce peșterile impresionante din zona Trigrad sunt deschise pe tot parcursul anului.

Shumen și Dobrich
Shumen și Dobrich sunt două dintre principalele regiuni din Bulgaria în care se cultivă lavanda. Trebuie doar să închiriați o mașină și conduceți între orașe și sate pentru a vedea câmpurile imense înflorite de lavandă. Bulgaria este unul dintre primii trei producători de ulei de lavandă din lume. În timp ce vă aflați în această parte a tării, puteți, de asemenea, să obțineți o imagine panoramică asupra orașului Shumen, urcând spre vârful Podișului Shumen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here