Acest splendid oraș medieval este una dintre bijuteriile coroanei Belgiei. În nici un alt oraș din Europa, aerul și atmosfera ce te învăluie nu aduce atât de mult aminte de timpurile din Evul Mediu, precum în acest oraș din apropierea Marii Nordului.

Orașul Bruges de astăzi are o populație de aproximativ 45.000 de locuitori în vechiul centru al orașului și cam 120.000 de locuitori dacă sunt socotite și suburbiile. Aceste cifre arată că Bruges nu este chiar un orășel în miniatură. Chiar și astăzi se găsește printre cele mai importante orașe din Belgia. Este și capitala provinciei Flandra de Vest. O mulțime de oameni din Bruxelles fac excursii de o zi în Bruges pentru atmosfera medievală și relaxantă a orașului. În Bruges însă există obiective turistice și istorice a căror vizitare poate umple mai mult de o zi. Cea mai bună modalitate de a vizită  Bruges este de a petrece cel puțin o noapte într-unul dintre hotelurile atât de primitoare și frumoase ale orașului.

Abia noaptea târziu, după ce toți turiștii pleacă, Bruges își regăsește farmecul și liniștea din vremurile de mult apuse. Cu puțin noroc de vreme bună, o plimbare pe străduțele medievale strâmte ale orașului, poate reprezenta o experiență încântătoare.

Nu se poate spune că o anumită perioadă din an este cea mai potrivită pentru a vizita Bruges, deoarece acesta este mereu foarte frumos, atât vara cât și iarna. Cei mai norocoși turiști, aceia care au ocazia să vadă orașul acoperit de zăpadă într-o zi din decembrie sau ianuarie, nu vor uita toată viața priveliștea.

Bruges este unic, în sensul că autoritățile locale au făcut absolut tot ce le-a stat în putință pentru a păstra aerul medieval și imaginea orașului. Desigur nu fiecare cărămidă din Bruges datează din Evul Mediu. Stilul neo-gotic, ce a dominat secolul al XIX-lea, este mult mai prezent decât s-ar putea crede. Din cauza acestor renovări masive ce au avut loc în secolul al XIX-lea mulți critici au catalogat orașul Bruges ca fiind un oraș medieval „fals”. Oricum ar fi combinația inedită de vechi, mai puțin vechi și nou fascinează pe oricine pune pentru prima dată piciorul în Bruges.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here