Europenii caută destinații alternative pentru escapadele lor, ceea ce a dus la o creștere a rezervărilor pentru Belgia și Germania, afirmă Airbnb, în contextul în care UE pregătește un certificat de vaccinare Covid pentru a facilita călătoriile în blocul comunitar, scrie Financial Times.

Furnizorul de servicii de cazare pe termen scurt a transmis că numărul clienților din UE care caută sejururi în alte țări din Europa a fost cu până la o treime mai mare în săptămâna până pe 24 mai, comparativ cu aceeași săptămână din 2019.

Belgia a înregistrat cel mai mare salt în interes, căutările crescând cu 31%, urmată de Germania, care a crescut cu 28% comparativ cu nivelurile din 2019 și de Franța cu 15%.

Locațiile rurale au depășit mediul urban ca destinații, spune compania de rezervari online AirBnb, locuri precum Var, în Provența, fiind rezervate mai mult decât Parisul.

Călătoriile în Europa și-au revenit mult mai lent decât în ​​SUA, care a avut un avans mai rapid al vaccinărilor și blocaje mai puțin stricte.

În încercarea de a spori călătoriile în blocul comunitar, Consiliul European a aprobat săptămâna trecută regulamentul pentru un certificat digital Covid care urmează să ilustreze statutul de vaccinare al unei persoane sau dacă a avut un rezultat negativ la testul Covid-19, certificat ce urmează a fi implementat în iulie.

Articolul precedentWizzair redeschide 27 aeriene de rute operate din Romania. Nicio rută nouă nu va fi deschisă din Timișoara
Articolul următorCum să reduci consumul combustibilului în incinta orașului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here