Calatoria prin Romania poate parea putin coplesitoare daca nu ati mai fost pana acum, asa ca am vrut sa va impartasesc cateva lucruri pe care ar trebui sa le stiti inainte de a merge in vacanta. Pentru a face vizita placuta si a fi informat asupra rutei auto intra pe distante rutiere.

Bugetul alocat calatoriei

Asigurati-va ca este realist si asigurati-va ca este ceva ce va puteti permite chiar acum. Desi imi place sa acumulez puncte de card de credit folosindu-le in calatorii, este important sa fiu rezonabil. Vestea buna este ca Europa se poate face destul de ieftin, de fapt, am cheltuit mai putin bani calatorind in Europa timp de un an decat am stat acasa!

Cititi despre destinatii

Dupa ce decideti unde mergeti intr-o anumita zona din Romania, gasiti carti pe care sa le cititi. Ma refer la carti de ghid sau la site-uri cu profil de travel. Puteti afla de pe harta rutiera a Romaniei informatii despre calatoria cu masina, traseul rutier, distanta si durata calatoriei. Va poate face calatoria mult mai semnificativa atunci cand aveti cateva conexiuni.

Rezervati din timp cazarea

Cu cat va rezervati mai repede cazarea, cu atat mai bine! Veti avea mai multe optiuni si preturi mai mici. Luati in considerare utilizarea Airbnb in loc sa stati intr-un hotel. Va poate creste semnificativ economiile!

Trezeste-te devreme

Acest lucru poate parea de baza, dar este probabil unul dintre cele mai bune sfaturi de calatorie ale mele! Folositi acele ore de dimineata devreme si rataciti pe strazi inainte ca restul turistilor sa coboare. Acest lucru este valabil mai ales pentru orasele medievale Sighisoara, Sibiu, care pot fi locuri magice in lumina diminetii. Este singura data cand vei putea experimenta aceste orase fara tezaure.

Faceti cumparaturi

Faceti cumparaturi de la vanzatorii locali. Acestia va pot astepta cu o mare varietate de produse locale, de la fructe si legume proaspete la brelocuri cu contele Dracula.

Gasiti restaurante autentice

Cand sunteti in cautarea unui loc minunat autentic si accesibil pentru a manca, indepartati-va de principalele atractii turistice cu cel putin cateva strazi inainte de a lua in considerare orice.

Inchiriati o bicicleta

Inchirierea unei biciclete este o modalitate excelenta de a vedea diferite zone din oras. imi place in special ciclismul in statiunile montane. De asemenea, puteti rezerva excursii cu bicicleta care ofera un ghid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here