7 locuri din Grecia pe care trebuie să le vizitezi

0

Fără îndoială, Grecia este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Având peste 60 de insule nelocuite, situri istorice cu așezări de peste 4.000 de ani, plaje idilice și lanțuri de munți care par să se înalțe până la cer, în lăcașurile zeilor, Grecia oferă vizitatorilor o pleiadă de posibilități de a-și încânta privirea și a purifica sufletul. În ciuda crizei economice și a protestelor aproape zilnice din această țară, Greecia rămâne la fel de populară în rândul turiștilor, precum a fost întotdeauna.

Panteon Grecia 01

Parteonul din Atena
Situat în vârful Acropolelordin Atena, este una dintre cele mai faimoase atracții turistice grecești. O vizită în capitala Greciei, Atena, nu este completă fără o vizită făcută acestui templu antic. Construcția Parteonului să a început în anul 447 î.e.n., înlocuind vechiul templu distrus de perși și a fost terminată 15 ani mai târziu, în anul 432 î.e.n. În lunga sa viață, Partenonul a fost templu, fortăreață, biserică, moschee și chiar și magazin de arme.

Muntele Athos 09

Muntele Athos
Este un munte și o peninsulă din nordul Greciei. Athos, cel mai estic “picior” al mai marii peninsule Halkidiki, găzduiește în jur de 1.400 de călugări, în 20 de mânăstiri ortodoxe. Stat autonom sub suveranitate grecească, intrarea pe Muntele Athos este strict controlată și numai bărbații au voie aici. Muntele Athos este un cunoscut loc de pelerinaj pentru creștinii de religie ortodoxă.

Town_of_mystras_02

Mystras
Aflată lângă străvechea Spartă, Mystras a fost capitala Peloponezului în secolele 14 și 15, condusă de către rudele împăratului bizantin. Orașul a rămas nelocuit în timpul perioadei otomane, dar a fost abandonat în anul 1832, rămânând aici numai ruine medievale de o frumusețe unică, într-un peisaj desprins parcă din povești.

myrthos beach 01

Plaja Myrtos
Aflată în nord-vestul Kefaloniei, plaja Myrtos este vestită în întreaga lume pentru culoarea magică a apelor sale. Albastrul și turcoazul lor contrastează cu albul plajei. Munții abrupți și stâncile înalte din spate adaugă un plus de frumusețe acestor locuri. Pentru toate acestea, Myrtos a fost votată de nu mai puțin de 12 ori, cea mai frumoasă plajă din Grecia.

meteora 08

Stațiunea Meteora
O colecție de 6 mânăstiri spectaculoase aflate în vârful câtorva coloane din stâncă îți taie respirația doar uitându-te la ele din depărtare. Prima mânăstire din Meteora a fost înființată în secolul al XIV-lea. Accesul la mănăstirile din Meteora a fost în mod deliberat îngreunat, fiind nevoie fie de scări înalte, fie de plase mari care să ridice atât oamenii cât și mâncarea sau alte produse. Riscul era destul de mare, întrucât frânghiile erau înlocuite numai atunci când “se stricau din voia Domnului”.

mykonos grecia 14

Stațiunea Mykonos
Este o destinație turistică cosmopolită printre insulele grecești și unanim recunoscută drept una dintre cele mai tari din Grecia. Orașul Mykonos (Chora) este un oraș pitoresc din Ciclade, unde străduțele sunt înguste și casele vopsite în alb. El este renumit și pentru plajele magnifice și viața de noapte diversă și intensă, evidențiată de numărul mare al barurilor și cluburilor de noapte. Pentru deejay-ii din întreaga Europă, Mykonos este locul din care se pleacă într-un țur european, dar și orașul în care rezidența într-un club îți poate aduce angajamente în întreaga lume pentru următorii 2-3 ani.

santorini 16

Insula Santorini
Fermecătoarea Santorini este o insulă vulcanică din grupul Cicladelor. Ea este faimoasă pentru priveliștile sale fantastice, apusurile magnifice de soare, casele specifice, vopsite în alb și vulcanul sau activ. Fira, capitala insulei Santorini, este un amestec de arhitectură venețiană și cicladica, cu străduțe pietruite, împânzite de magazine, taverne, hoteluri și cafenele, aflate pe stânci înalte de 400 metri. Este insula cea mai cunoscută a Greciei, fiind folosită ca locație de filmare pentru nenumărate filme și producții TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.