Dacă ai visat la plaje frumoase și te-ai gândit să vizitezi o destinație unică, consideră că acesta este semnul tău pentru a rezerva un bilet. Poate doriți să veniți pur și simplu pentru a admira numeroasele sale insule și plajele uluitoare, dar veți găsi mult mai multe dacă alegeți să explorați orașele și atracțiile minunate ale Croației. În timp ce călătoriile continuă să înflorească aici, această țară oferă o evadare pitorească și accesibilă. Iată alegerile noastre pentru cele mai bune plaje din Croația.

  1. Zlatni Rat, Brac

Vrei să mergi la cea mai frumoasă și mai faimoasă plajă din Croația? Jos și iată Zlatni Rat. Cu un mal care are o formă unică și presărată cu pietricele strălucitoare, este adesea numit Capul de Aur sau Cornul de Aur. Aici veți găsi nenumărate restaurante și hoteluri, precum și umbrele, scaune de zi și orice altceva de închiriat.

Destul de mare pentru familii și suficient de romantică pentru cupluri, această plajă oferă tot ce cauți într-o zi de plajă în Brac. Fii cu ochii pe windsurferii care iubesc briza în timp ce călăresc pe Marea Adriatică.

  1. Plaja Banje, Dubrovnik

Una dintre cele mai populare plaje din Croația, chiar dacă este posibil doar datorită locației sale în Dubrovnik, este plaja Banje. Fanii Game of Thrones vor afla instantaneu despre Dubrovnik, casa neoficială a King’s Landing. Pe lângă această faimă a culturii pop, Dubrovnik are, de asemenea, un oraș vechi fascinant și ziduri antice ale orașului, precum și locuri în care să te scufundați în ocean și să vă bucurați de o zi pe plajă.

Poate doriți chiar să vă bazați în afara centrului orașului, mai aproape de valuri și să vă gândiți să găsiți un hotel lângă Plaja Banje. Deși foarte popular și aglomerat, este cel mai aproape de Dubrovnik, fără să faci parte din el. Asigurați-vă că faceți rezervări la unul dintre puținele restaurante de-a lungul plajei pentru o modalitate ideală de a privi apusul și de a vă sărbători călătoria.

  1. Punta Rata, Brela

Punta Rata este o plajă mai mare din zonă, cunoscută pentru nisip moale și apă limpede. Vă puteți aștepta la mulți turiști, localnici și familii. Alegeți să mergeți cu bicicleta pe traseele neasfaltate sau să alergați pe coastă pe jos.

Datorită locației, veți avea vedere la lanțul muntos Biokovo din Punta Rata, iar dacă mergeți suficient de mult, veți întâlni Piatra Brela. Toată lumea face o fotografie în față, așa că pregătește-ți telefonul să pozeze cu un bolovan uriaș care crește cumva pini.

Când ajungeți în Croația, probabil veți zbura în Split, la o oră cu mașina la nord-vest de Punta Rata.

  1. Plaja Sakarun, Insula Dugi (Dugi Otok)

Dacă te consideri un fan al plajei, dar pielea ta nu este atât de îndrăzneață, vei avea nevoie de o plajă la adăpost de intensitatea acelor raze UV. Când vizitați Croația, acesta este locul potrivit pentru dvs., deoarece este înconjurat de pini. Nuanța naturală o face ideală pentru cei sensibili la soare sau pentru familiile cu copii care au nevoie de pauze de căldură. Veți găsi, de asemenea, ape calme și puțin adânci pentru stropitorii mici. În timpul sezonului de vârf al călătoriilor, o mulțime de restaurante își deschid porțile, dar rețineți că funcționează doar sezonier.

  1. Peștera Betina, Dubrovnik

Imaginați-vă, dacă vreți, o plajă la care puteți ajunge doar dacă cunoașteți traseul secret. Veți avea nevoie de un caiac sau puteți chema un taxi pe apă care să vă ducă la această plajă cu acces doar la mare, situată sub o peșteră naturală și ideală pentru evadările romantice în luna de miere.

Cu puțină vitamina D, vă veți salva de căldură, iar dacă mergeți la începutul sau la sfârșitul zilei, nu va trebui să vă luptați cu alte două persoane cu aceeași idee. Considerați-vă avertizat, nu există prea mult aici – doar nisip – așa că veți dori să vă aduceți propriile pături, gustări și băuturi.

  1. Plaja Nugal

Avantajele acestei plaje: o cascadă frumoasă, impresionantă, de nouă metri, care se inundă de pe muntele Biokovo din apropiere. Contra: dacă vizitați Croația în extrasezon, puteți privi această minune naturală, dar nu puteți înota în urma ei.

Majoritatea oamenilor care vizitează plaja Nugal vor veni din mai multe motive: pentru a face drumeții și detoxifiere pe mal, sau, um, purta costumul de ziua lor. Datorită locației și izolației sale în Forest Park Osejava, este o zonă populară pentru scăldat nud. Când aveți mai multe zile pentru a vă distra la soare, asigurați-vă că adăugați această plajă la programul dvs.

  1. Parcul Național Kamenjak, Istria

Acest parc național este un reper, o atracție și o instituție pentru Croația, situat în vârful cel mai sudic al Istriei. Călătorii vor veni aici pentru a explora această zonă în mare parte subdezvoltată, renumită pentru peninsula care se întinde pe șase kilometri în mare, cu stânci de 21 de metri. Se spune că istoria sa datează din timpuri preistorice și au fost descoperite fosile de dinozauri.

Când faceți drumeții aici, asigurați-vă că mergeți pe Calea Dinozaurului, numită corespunzător, unde încă puteți vedea urme de pași în calcar! Plaja de aici este mică și cu pietriș, dar ceea ce vei lua cu adevărat este o nouă apreciere pentru această țară și pentru Mama Natură însăși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here