Podurile sunt unele dintre cele mai impresionante structuri arhitecturale din lume, iar Europa găzduiește unele dintre cele mai celebre poduri din lume. În rândurile și imaginile de mai jos vă prezentâm un top al celor mai faimoase 12 poduri din Europa – daca vreți câte unul pentru fiecare lună a anului. Așadar, fără alte detalii, iată topul făcut de noi

1. Tower Bridge, Londra, Regatul Unit

Tower Bridge este un alt pod iconic, situat în centrul Londrei, care traversează râul Tamisa. Acesta a fost construit în 1894 și este una dintre cele mai populare atracții turistice din Londra. Tower Bridge are o lungime de 244 de metri și o deschidere de 61 de metri pentru a permite trecerea navelor mari.

2. Podul Rialto, Veneția, Italia

Podul Rialto este unul dintre cele mai vechi poduri din Veneția și este un simbol al orașului. Acesta a fost construit în secolul al XVI-lea și este unul dintre cele trei poduri care traversează Canalul Grande. Podul Rialto are o lungime de 48 de metri și este cunoscut pentru arhitectura sa gotică și pentru magazinele de pe partea sa.

3. Podul Charles, Praga, Republica Cehă

Podul Charles este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Praga și este unul dintre cele mai vechi poduri din Europa. Acesta a fost construit în secolul al XIV-lea și se întinde pe râul Vltava. Podul are o lungime de 516 de metri și este cunoscut pentru turnurile sale și pentru statuile sale baroce.

4. Podul Păcii, Frankfurt, Germania

Podul Păcii este unul dintre cele mai noi poduri din această listă și a fost construit în 2011. Podul se întinde peste râul Main și are o lungime de 238 de metri. Podul Păcii este cunoscut pentru designul său inovator și pentru iluminarea sa spectaculoasă pe timp de noapte.

5. Podul Vasco da Gama, Lisabona, Portugalia

Podul Vasco da Gama este cel mai lung pod din Europa, cu o lungime de 17,2 kilometri. Acesta a fost construit în 1998 și se întinde peste estuarul râului Tejo din Lisabona. Podul este numit după exploratorul portughez Vasco da Gama și este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Lisabona.

6. Podul Chain, Budapesta, Ungaria

Podul Chain este unul dintre cele mai renumite poduri din Budapesta și un simbol al orașului. Construit în 1849, acesta se întinde pe râul Dunărea și are o lungime de 375 de metri. Podul Chain este cunoscut pentru turnurile sale și pentru iluminarea sa spectaculoasă pe timp de noapte.

7. Podul Puente Nuevo, Ronda, Spania

Podul Puente Nuevo este unul dintre cele mai impresionante poduri din Europa, situat în orașul Ronda din Spania. Construit în perioada 1751-1793, acest pod traversează canionul El Tajo și are o lungime de 98 de metri. Podul este cunoscut pentru designul său impresionant și pentru priveliștile sale spectaculoase.

8. Podul Văii Millau, Franța

Podul Văii Millau este unul dintre cele mai înalte poduri din lume, situat în sudul Franței. Acesta traversează valea Tarn și are o lungime de peste 2,4 kilometri. Podul este cunoscut pentru designul său modern și pentru priveliștea sa spectaculoasă.

9. Podul Sfântul Gheorghe, Bruges, Belgia

Podul Sfântul Gheorghe este un pod din secolul al XV-lea, situat în orașul medieval Bruges din Belgia. Acesta traversează canalul Groenerei și este cunoscut pentru stilul său gotic și pentru priveliștile sale pitorești.

10. Podul Charles Kuonen, Elveția

Podul Charles Kuonen este unul dintre cele mai lungi poduri suspendate pentru pietoni din lume, situat în Elveția. Acesta traversează valea Matterhorn și are o lungime de 494 de metri. Podul este cunoscut pentru designul său modern și pentru priveliștea sa spectaculoasă asupra munților.

11. Podul Pulteney, Bath, Regatul Unit

Podul Pulteney este un pod iconic din Bath, Regatul Unit, construit în 1774. Acesta traversează râul Avon și este cunoscut pentru designul său elegant și pentru casele de pe partea sa.

12. Podul Șarpelui, Norvegia

Podul Șarpelui este unul dintre cele mai pitorești poduri din Norvegia. Acesta se află în apropierea satului Aurland și traversează fiordul Aurlandsfjord. Podul este cunoscut pentru designul său modern și pentru priveliștea sa spectaculoasă asupra fiordului și a munților înconjurați.

Acestea sunt cele mai renumite cinci poduri din Europa, fiecare dintre ele fiind un simbol al orașului în care se află și atrăgând milioane de turiști în fiecare an. Fie că este vorba despre designul lor unic, istoria lor bogată sau despre priveliștile impresionante pe care le oferă, aceste poduri nu trebuie ratate dacă ajungeți într-unul dintre aceste orașe europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here