cascada_capraTinutul Munteniei este situat intre fluviul Dunarea la sud si est, Carpatii Meridionali si raul Milcov la nord, in timp ce granita vestica este delimitata de raul Olt. Muntenia are in componenta sa judetele Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, insa fara comuna Islaz si municipiul Bucuresti. De asemenea, regiunile situate la est de raul Olt din judetele Valcea si Olt, precum si sudul judetului Vrancea (la sud de raul Milcov) fac parte din regiunea istorica Muntenia. Statiunea Predeal din judetul Brasov face parte de asemenea din tinutul Munteniei. Muntenia impreuna cu Oltenia a format principatul medieval al Tarii Romanesti, incepand cu domnia lui Basarab I sau dupa alti istorici a lui Vladislav I si pana la unirea principatelor din 1859. In antichitate zona era locuita de triburile Getilor, din neamul Tracilor.

Cascada Capra – Muntii Fagaras
Cunoscuta si sub denumirea de Cascada Iezerului, Cascada Capra este situata in apropiere de Cota 2000 a Muntilor Fagaras, spre marginea soselei Transfagarasan. Este foarte accesibila, fiind chiar la marginea soselei, oferind o priveliste de neuitat.

Cascada Capra se afla la o altitudine de 1690 metri, intre Cabana Capra si Lacul Balea, pe Transfagarasan – DN7C.  Aflata pe versantul sudic al Muntilor Fagaras, apa cascadei este alimentata din Lacul Capra si are o cadere de peste 40 de metri. Datorita debitului foarte mare de apa, cascada rezista si in sezonul rece, apa acesteia inghetand doar in iernile geroase.

Este un loc deosebit de pitoresc, ce ofera o priveliste deosebita, aflata la o apropiere de 5 km de Balea Lac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here